Потписани уговори о суфинансирању запошљавања 40 нових радника у ''Беми''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и технички директор Фабрике обуће ''Бема'' Маринко Умићевић потписали су Уговор о суфинансирању запошљавања 40 нових радника. Општина Мркоњић Град за овај подстицај ће издвојити 100 хиљада марака, од којих ће 50.000КМ бити исплаћено по потписивању уговора, а остатак наредне године. Овим уговором послодавац се обавезује да у наредном периоду од 36 мјесеци неће смањивати укупан број радника.

Аничићева је истакла да општина Мркоњић Град редовно издваја средства за суфинансирање активности малих и средњих предузећа и предузетништва.

''Фабрика обуће ''Бема'' је и до сада била корисник наших подстицајних средстава за запошљавање нових радника. Ја им се захваљујем на томе и за све оно што они раде у Мркоњић Граду, за сва њихова настојања да то буде  једна права фабрика и што у овим тешким временима проширују производњу и запошљавају нове раднике'', рекла је Аничићева . Додајући да по новозапосленом раднику средства износе 2.500КМ.

Умићевић је рекао да у будућности планира проширење производње и захвалио се представницима локалне власти на доброј сарадњи и подршци коју му пружају.

''Осим запошљавања нових радника и проширења производње, наш следећи циљ је производња своје властите обуће и њен пласман на страно  тржиште'', истакао је Умићевић.

Укупна планирана средства за реализацију Програма за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град у 2013.години износе 400 хиљада марака, од чега је за развој малих и средњих предузећа и предузетништва  намијењено 295.000КМ.

  • 14.6.2013. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD