ОПШТИНА МРКОЊИЋ ГРАД ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

ОПШТИНА МРКОЊИЋ ГРАД ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ

Мркоњић Град 01.02.08.2008. године- Централна свечаност обиљежавања крсне славе општине Мркоњић Град Светог пророка Илије одржана је на отвореном -Тргу српске војске у петак 01. августа 2008. године гдје је обављен вјерски обред и ломљење славског колача. Поред представника мркоњићке општине слави су присуствовали министар финансија Александар Џомбић, министар управе и локалне самоуправе Зоран Липовац, директор полиције РС Урош Пена, представници војске и бројни грађани.

 

Министар финансија Александар Џомбић  пожелио је свим становницима Општине Мркоњић Град срећну славу и изразио задовољство према  реализованим пројектима које је имплементирала Влада Републике Српске заједно са општином Мркоњић Град.  «Сваки пут када дођем у Мркоњић Град видим просперитет, видим промјене и побољшање. Наиме, ја сам данас посебно срећан што је овај Дом културе први пројекат који је урађен из развојног  програма Републике Српске завршен,  за који је Влада РС издвојила милион марака. Поред овог пројекта Влада РС је учествовала и у пројектима: –Регулација потока Вилењак са изградњом канализације у Новом насељу  и Изградња фискултурне сале у  Подрашници. А у наредном периоду  Влада РС ће и даље помагати   развојне пројекте и приоритете који требају овој општини рекао је Џомбић.

 

Начелник општине Зоран Тегелтија честитао је славу Свети пророк Илија свим грађанима општине и нагласио да ће општина и  у наредном периоду значајна средства уложити у Развојне програме. «Од прошлогодишње до овогодишње славе Влада РС за реализацију пројеката је издвојила око 4,5 милиона марака, што је више него у последњих 10 година општина добила  од Републичких институција» изјавио је Тегелтија.

Након обављања вјерског обреда  грађане су забављали  трубачи Драгана Игњића побједници Гуче 2006. године, а након тога услиједио је концерт  београдске пјевачице Гоце Тржан.

  

Обиљежавање крсне славе општине настављено је сутрадан служењем парастоса за погинуле борце у Отаџбинско-одбрамбеног рата у цркви Рођења пресвете богородице, и полагањем цвијећа на спомен обиљежје масовне гробнице у градском православном гробљу и на Тргу Српске војске у Мркоњић Граду.

     

Обиљежавању 16.-годишњице формирања Друге мркоњићке лаке пјешадијске бригаде присуствовали су ратни комаданти Радован Илић и Блаже Бабић, Момчило Куриџа предсједник Борачке организације Мркоњић Град, представници локалне власти и борци.

  • 5.8.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD