УМЈЕТНИЧКА РАДИОНИЦА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ «ПЕТАР КОЧИЋ»

УМЈЕТНИЧКА РАДИОНИЦА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ «ПЕТАР КОЧИЋ»

Мркоњић Град – 11.08-17.08.2008 година- У Културном центру «Петар Кочић» отворена је друга Умјетничка колонија ''УМ'' у организацији Клуба умјетничких душа.

Заједно са гостима из Француске у колонији учествују 2 академска сликара, 4 саомука сликара  и око 50 дјеце и младих из Мркоњић Града .

Миодраг Манојловић  - академски сликар из Мркоњић Града који живи и ради у Бања Луци рекао је «Ту смо  већ два дана, овдје је препуно дјеце која су јако заинтересована за цртање, сликање, бојење..Највеће похвале Културном центру и комплетној екипи која је радила на тој идеји, а ја најављујем самосталну изложбу која ће се одржати крајем септембра и почетком октобра, као и нове пројекте које планирамо урадити за Мркоњић Град и Културни центар. «

Мирјана Коџо, ученица трећег разреда јесте једна од најактивнијих младих сликара из Мркоњић Града «Срећна сам што учествујем у овој колонији, јер волим  да сликам у слободно вријеме. Овдје ми је лијепо дружимо се, дошли и сликари из Француске, и академисти из Бањалуке  који нас уче разним врстама умјетности.

Прва ликовна колонија ове године одржала се на Балкани у организацији УДАС-а

Након завршетка Умјетничке колоније ''Ум'' започела је са радом Умјетничка радионица ''Ум'' која ће трајати од 17-29.08.2008.године у великој галерији Културног центра сваког радног дана од 11-14:00 часова.

 

  • 21.8.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD