ИЗГРАДЊА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ ЗА ППБ И РВИ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

ИЗГРАДЊА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ ЗА ППБ И РВИ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

Мркоњић Град, 20.08.2008. године- У насељу Подоругла у Мркоњић Граду почела је изградња још једне зграде за ППБ и РВИ на подручју општине Мркоњић Град. По програму стамбеног збрињавања Министарство рада и борачко инвалидске заштите ППБ и РВИ од прве до четврте категорије за ову намјену издвојило је око 900.000,00 КМ а Општина Мркоњић Град 160.000,00 КМ.

 У овај стамбени објекат биће смјештене 24 породице, од тога 18 породица погинулих бораца и 6 породица ратних војних инвалида.

Почетку радова на  изградњи овe стамбене зграде уз представнике Општине Мркоњић Град присуствовао је Министар рада и борачко инвалидске заштите Бошко Томић са својим сарадницима.  

    

« Са 24 стамбене јединице завршавамо изградњу станова на простору општине Мркоњић Град, преостали који  се налазе на листи су се опредјелили за бесповратна новчана средства, мислим да ћемо и тај дио обавеза испоштовати до краја идуће године. Овим Програмом Општина Мркоњић Град ће бити међу првим општинама у РС ријешила стамбена питања у овој категорији становништва.Иначе, овим Програмом се предвиђа изградња 2000 стабених јединица  у Републици Српској.Након тога, Министарство ће  помоагати и  остале  категорије  бораца у РС рекао је Томић».

Влада Републике Српске финансира грађевинске радове, а остале инфраструктурне радове ( прикључак  струје, воде, и осталих инсталација)  према тендеру општина ће издвојити 160 хиљада марака.

Према ријечима начелника општине Зорана Тегелтије « Поред изградње ове 24 стамбене јединице , општина Мркоњић Град је купила још два стана у центру града која ћемо такође дати  на кориштење породицама које имају право према Закону о правима ППБ и РВИ».

Радове на изградњи објекта изводи мркоњићко грађевинско предузеће «Зидарт», а рок  за завршетак радова је година дана.

  

Министар Бошко Томић је положио цвијеће на споменик погинулим борцима на Тргу Српске војске у Мркоњић Граду и обишао радове на изградњи Градског трга.

 

 

 

  • 21.8.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD