13 ПОВРАТНИЧКИХ ПОРОДИЦА ДОБИЛО КУЋЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

13 ПОВРАТНИЧКИХ ПОРОДИЦА ДОБИЛО КУЋЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

Мркоњић Град- 22.08.2008.године- Завршетком Пројекта Министарства за људска права и избјеглице и фонда за повратак у БиХ заједно са Општином Мркоњић Град данас је збринуто 13 породица српске националности мркоњићке општине.

 

Овим Пројектом обухваћене су породице чије су стамбене јединице уништене у протеклом рату. 13 стамбених  јединица које су грађене по систему «кључ у руке» а у  ову инвестицију уложена су средства од 260 хиљада марака.  

     

У име Министарства за људска права и избјеглице присутним се обратио господин Драго Ковач који је задужен за имплементацију овог пројекта и пожелио срећу породицама  које се послије дужег времене усељавају у своје куће.

« Ми у овом тренутку  на простору БиХ имамо око  46 хиљада захтјева за обнову кућа, а оно што  је од посебног значаја јесте да је општина Мркоњић Град једна од општина која је доста добро ријешила овај проблем , обзиром на ситуацију у којој се нашла 1996. године јер је била масовно усељена и 100 % порушена. Надам се да ћемо и у следећем  периоду ријешити овим програмом проблеме и осталих породица».

  

 

Начелник општине Мркоњић  Град Зоран Тегелтија у име општине Мркоњић Град честитао је породицама које су напокон послије дужег времена добили своје куће и пожелио им угодан боравак у њиховим новоизграђеним кућама, и захвалио се извођачу радова грађевинској фирми ГРАТОД из Босанског Петровца, надзорном органу и Министарству за људска права БиХ и Фонду за повратак који су омогућили да се овај  пројекат реализује успјешно.   

Корисници помоћи 13 стамбених  јединица на подручју општине Мркоњић Град су: Радић Драгољуб (Брдо), Пучић  Спасоја (Медна), Милановић Неђо (Герзово), Василић Маринко (Бараћи), Рајковић Боја (Котор), Ступар Радмила (Мркоњић Град) Чулић Петра (Тријебово), Ступар Душанка (Ступари), Јаковљевић Стана (Бараћи), Писарић Ковиљка (Убовића брдо), Лукић Госпова (Герзово), Бабић Љепосава (Медна), Ступар Грозда (Ступари).  

  • 4.9.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD