НОВИ АУТОМОБИЛ ЗА ВАТРОГАСНО ДРУШТВО

НОВИ АУТОМОБИЛ ЗА ВАТРОГАСНО ДРУШТВО

Мркоњић Град 05.09.2008.године – Ватрогасно друштво у Мркоњић Граду добило је нови аутомобил ЛАДУ –НИВУ која ће користити за гашење пожара у неприступачним теренима.

 

Ватрогасно друштво тренутно располаже са 7 возила док је пет возила оспособљено за рад на терену.  

      

Ново возило Лада –Нива које је Ватрогасно друштво у Мркоњић Граду  добило од Ватрогасног савеза РС служиће првенствено за гашење пожара  на неприступачним теренима.

« Возило ће нам добро доћи а надам се да ћемо с њим моћи лакше прићи на мјесто пожара и успјешније локализовати пожаре. У току ове године било је 45 интервенција од тога 25 шумских  и 20 интервенција (запаљених контејнера, куће, аутомобили....) Са руководством општине смо постигли договор за  који се надам да ћемо реализовати до краја године а то је набавка новог савременог како би наше интервенције биле квалитетније и ефикасније јер стара возила су дотрајала и превазиђена“ истакао је командир Ватрогасне службе Жељко Лакетић.

«Ватрогасно  друштво у Мркоњић Граду добро користи ова ватрогасна средства која која су им на располагању. Ми смо спремни  да из буџета општине издвојимо  од 120 до  150 хиљада марака за набавку новог  возила, и  та средства ћемо издвојити  одмах» рекао је начелник општине Зоран Тегелтија.

 

  • 16.9.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD