ДОМ ЗДРАВЉА У МРКОЊИЋУ ДОБИО НОВИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ

ДОМ ЗДРАВЉА У МРКОЊИЋУ ДОБИО НОВИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ

Мркоњић Град 15.09.2008. године- Захваљујући донацији општине Мркоњић Град гинеколошко-акушерска амбуланта у Мркоњић Граду добила је на кориштење нови Ултразвучни апарат. Општина Мркоњић Град за набавку овог врло значајног апарата издвојила је 43.500 марака.


«Ултразвучни апарат ће свакако побољшати квалитет услуга нашим пацијенткињама јер смо до сада обављали прегледе на  ултразвучном апарату који је стар преко 20 и више година. Општина нам је и овај пут изашла у сусрет и овим путем се свима  захваљујемо  а посебно начелнику општине», истакла је др Еремија Александра.

 

Ово је наставак односно континуитет у помагању и опремању  Дома здравља у Мркоњић Граду који пружа све потребне услуге из области примарне  здравствене заштите.

 « Надам се да ће овај ултразвучни апарат значајно побољшати квалитет услуга нашим трудницама и  да ће труднице са пуним повјерењем долазити у наш Дом здравља. Ми ћемо и даље наставити са пружањем помоћи и набавком потребне опреме гдје је у договору са Министарством здравља, а  у току идуће године планирана је реконструкција Дома здравља и пројекат који још увијек траје а то је набавка МАМОГРАФА – инструмента за рано откривање рака дојке», истакао је Тегелтија.

Директор ЈУ Др Јован Рашковић у  Мркоњић Граду – др Радивоје Ерак захвалио се руководству  Скупштине општине Мркоњић Град за набавку ултразвучног апарата који ће бити од изузетне помоћи  нашем породилишту и тиме ће  се подићи ниво услуга у овој установи у нади да ће беба у Мркоњићу бити много више.»

  • 16.9.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD