ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА 4 ПРОЈЕКТА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА 4 ПРОЈЕКТА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ МРКОЊИЋ ГРАД

Мркоњић Град, 25. 09.2008. године- У згради општине Мркоњић Град у четвртак 25.09.2008. године потписана су четири Уговора за рјешавање одређених инфраструктурних проблема на подручју општине Мркоњић Град. А то су:

 

1.Изградања фискултурне сале у Подрашници

2 Асфалтирање пута у Јасеновим потоцима

3.Регулација Брешиног потока и Црљенице

4. Асфалтирање пута у Подгорји

  

Пројекат Изградња фискултурне сале у  ОШ „Вук Караџић“ у Подрашници јесте пројекат који се финансира  из Социјално економске компоненте Развојног програма РС 2007-2010. година.  Вриједност овог пројекта је 532,000 КМ. Радове на изградњи фискултурне сале изводит ће Грађевинско предузеће »ГРАТОД» Дринић –Петровац. Треба поменути да ОШ „Вук Караџић“ у Подрашници није никада имала фискултурну салу и да су ученици часове физичког васпитања изводили ван школе и школских просторија. Овај објекат ће поред ученика користити и мјештанима ове Мјесне заједнице.

Два велика пројекта Асфалтирање путева за  двије Мјесне заједнице Подгорју и Јасенове потоке изводит ће предузеће Мркоњић Путеви. Вриједност радова за асфалтирање пута у Јасеновим потоцима износи  1.001.000 КМ, а за пут у селу Подгорја  издвојит ће се 863.000 КМ.

«Ради се о путевима који су кориштени углавном за извоз шуме и ми за овај пројекат имамо подршку од предузећа Српске шуме РС и Шумског газдинства Лисина, тако да и за један и за други пут имамо обећање  од Министарства пољопривреде и водопривреде да ће помоћи ове пројекте из Програма подршке руралних подручја.» истакао је начелник општине Зоран Тегелтија.

Директор предузећа «Мркоњић путеви» Тривун Милановић казао је «Ово су врло значајни пројекти за нас и ми ћемо одмах започети радове, не знамо да ли ћемо посао завршити на вријеме јер је крај грађевинске сезоне на помолу и све зависи од временских  услова. Углавном путеви ће се урадити као и до сада.«

Пројекат „Регулација Брешиног потока и Црљенице“ је пројекат из области екологије.Пројекат је из групе пројеката који су заједнички  финансирани  од Владе РС из ткз. Инвестиционо развојног програма. Вриједност овог пројекта је 1,000.00 КМ.

  • 30.9.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD