41.Сједница СО Мркоњић Град

41.Сједница СО Мркоњић Град

41. Сједница Скупштине општине одржана је у петак 26.09.2008.године у Сали Скупштине општине Мркоњић Град.

Сједници Скупштине општине присуствовало је 18 одборника.

 Поред одборника сједници су присуствовали начелник и замјеник начелника општине, начелници одјељења, директори РЈ Телекома Српске у Мркоњић Граду, РЈ Електродистрибуције Мркоњић Град.

Дневни ред Скупштине општине садржан је у 13 тачака.

Послије Извода из записника са 40. Сједнице скупштине општине услиједио је Приједлог Одлуке о усвајању ребаланса буџета општине Мркоњић Град за 2008. годину које је образложила начелница Одјељења за привреду и финансије Жељка Стојичић. 

Ребалансом је предвиђено да буџет општине за ову годину износи 13.390.000 КМ.То је повећање за 3,06 милиона марака или  29% у односу на пројектовани буџет од 10,03 милиона марака.

Према ријечима начелнице Одјељења за привреду и финансије Жељке Стојичић Ребалансом буџета предвиђено је да  порески приходи буду већи за 200 хиљада марака или 5% .

Ову Одлуку нису подржала четири одборника СДС-а и два одборника Социјалистичке партије, који су били уздржани приликом гласања.

Једногласно су усвојене:

-Информације о експлоатацији природних ресурса на подручју општине Мркоњић Град,

-Информација о стању и развоју ТТ саобраћаја на подручју општине Мркоњић Град,

 -Информација о снабдјевености електричном енергијом и стању електроенергетских објеката на подручју општине Мркоњић Град

-Информација о обављању комуналних дјелатности и стању комуналних објеката

-Информација о стању у области спорта,

-Информација о стању у области културе и информисања,

-Информација о активностима невладиних организација.

С обзиром  да је ова сједница Скупштине општине последња сједница СО у овом сазиву, предсједница Скупштине општине Дивна Аничић и начелник општине Зоран Тегелтија захвалили су се одборницима на сардањи у овом четверогодишњем мандату.

 

       

  • 13.10.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD