Начелница Дивна Аничић потписала уговоре о суфинансирању запошљавања седам приправника

Начелница Дивна Аничић потписала уговоре о суфинансирању запошљавања седам приправника

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је са шест послодаваца уговоре о суфинансирању запошљавања седам приправника са високом стручном спремом. За ове намјене општина Мркоњић Град издвојиће 42.000КМ, односно по шест хиљада марака годишње суфинансираће плате свагог запосленог приправника.

Немања Рудић власник је Ветеринарске амбуланте ''НТБ'' и уз помоћ општине запослиће два приправника.

''Имам позитивно искуство, и наравно да ће нам ова помоћ добро доћи, јер у вријеме данашње кризе не постоји могућност да фирме стекну доброг радника у кратком временском року'', рекао је Рудић, додајући да је и прије четири године био корисник ових подстицаја, а да је тадашњи  приправник  сада и њихов радник.

Начелница општине Дивна Аничић каже да је запошљавање приправника веома значајно, посебно са аспекта ситуације у којој се налазимо.

''Примати приправника у овом времену посебно што нас је задесило неизвјесно пословање, посебно пословање приватних предузећа, јако је велика ствар и ја сам им свима захвална на том што су се одлучили на овакав потез'', рекла је Аничићева, додајући да је ово реализација Програма за подстицај привредног развоја гдје је  једна од компоненти  и суфинансирање зарада приправника, док ће са осталим компонентама програма наставити током године.

Укупна планирана средства за реализацију Програма за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град у 2014.години износе 600 хиљада марака, од чега је за развој малих и средњих предузећа и предузетништва  намијењено 485.000КМ.

Од 2010.године до данас општинским Програмом за подстицај развоја привреде омогућен је приправнички стаж за 26 приправника, док су из буџета општине за ове намјене издвојене 162.414,18КМ.

Уговоре о суфинансирању зарада приправника у 2014.години потписали су:

-          ДОО ''НТБ' - Немања Рудић''

-          ДОО ''МГ Домино'' – Петар Пена

-          Јавна установа КСЦ ''Патар Кочић'' – Радоје Цоњић

-          ДОО ''Д.Д.М.С.''  Душан Дакић

-          ДОО ''НМС Промет'' – Војин Милашиновић

-          ДОО ''НМ Комерц'' – Ђуро Галић

 

 

 

 

  • 27.5.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD