Потписани уговори за 9 пројеката младих

Потписани уговори за 9 пројеката младих

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је уговоре са представницима 9 неформалних група младих, чије ће пројекте укупне вриједности од 34.146,15КМ финансирати Омладинска банка Мркоњић Град.

 Начелница Аничић истакла ја да је након свих ових година веома срећна и задовољна  реализованим бројем пројеката на подручју општине.

''Желим да се захвалим свима који су поднијели своје приједлоге пројеката. Жао ми је што их нисмо могли реализовати све,  јер ту је било још доста добрих пројеката, али смо били ограничени планираним средствима у буџету'', рекла је Аничићева, додајући да су прошли пројекти који су  највише рангирани бодовањем чланова кредитног одбора.

Директор програма фондације ''Мозаик'' Жељко Пауковић рекао је да је ове године у 31 општини планирана реализација  око 350 пројеката, укупне вриједности 1,1 милион КМ.

''За реализацију пројеката Омладинске банке Мркоњић Град, општина Мркоњић Град ће издвојити 10.025КМ, фондација ''Мозаик'' обезбиједила је 4.685 марака, док је остатак средстава допринос из заједнице. Реализација пројеката ће почети 16.јуна и трајати до септембра, када истиче рок за завршетак пројектних активности'', рекао је Пауковић. Истичући да је основни циљ пројекта Омладинске              банке развијање партнерских односа са општинама кроз активирање локалних ресурса.

У оквиру програма Омладинска банка Мркоњић Град који партнерски подржавају општина Мркоњић Град и Фондација ''Мозаик'' уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), на конкурс за пројекте младих који је био отворен од 5.марта до 15.априла пријављено је 20 пројеката неформалних група младих, а након процеса селекције од стране чланова Омладинске банке Мркоњић Град одобрено је 9 пројеката неформалних група младих.

Одобрени су пројекти: Адаптација спортског игралишта у Подбрду, Набавка народне ношње и мини школа фолклора, Уређење дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју, Уређивање простора за младе на Зборишту, Брдски бициклизам, Подршка родитељима у руралним срединама, Опремање игралишта у Подбрду, Фудбал за све и Уређење игралишта у Брду.

У периоду од 2008.до 2014.године на подручју општине Мркоњић Град реализована су 64 пројекта укупне вриједности 124.990КМ.

 

 

 

  

 

  • 13.6.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD