Потиписани уговори о запошљавању 18 нових радника

Потиписани уговори о запошљавању 18 нових радника

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је са четири предузећа уговоре о запошљавању и са три незапослена лица уговоре о самозапошљавању 15 нових радника.

Општина Мркоњић Град за овај подстицај ће издвојити 90 хиљада марака.

Уговоре о запошљавању 15 радника потписали су  ''Квиз импекс'', ''Нобилис'', СП мотел ''Лав'' и ''МГ Домино'', који ће од општине добити 75.000КМ, односно по 5.000КМ за сваког запосленог радника.

Уговор о  подршци самозапошљавања незапослених лица са завршеном високом и вишом стручном спремом потписали су: Драган Шарац, Славен Јаслар и Божидар Олабина. Они ће од општине добити по  5.000 КМ неповратних средстава као подршка самозапошљавању.

Начелница Дивна Аничић каже да је поносна  на свако новоотворено радно мјесто.

''Данас сам поносна, јер у овим тешким временимато успијевамо да запошљавамо нове раднике. То није много, али свако радно мјесто нама пуно значи, а овдје се ради о 18 нових радних мјеста'', рекла је Аничићева и захвалиа се свима који користе средства од општине за запошљавање.

Никола Томић власник фирме ''Нобилис'' д.о.о, која се бави извозом огревног дрвета од општине је добио 30.000КМ неповратних средстава, као подршка за запошљавање 6 радника. Томић истиче  да  ће му ова средства много помоћи.

''Имам  већ девет запослених радника и сада када проширујемо производњу добијена средства ћу искористити за запошљавање нових радника'', каже Томић.

Општина Мркоњић Град у буџету је издвојила 600.000 марака за Програм за подстицај привредног развоја општине од чега 485.000 КМ за развој малих и средњих предузећа и предузетништва.

  • 25.6.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD