Начелница Дивна Аничић на Балкани отворила семинар ''Туризам је Ваш посао''

Начелница Дивна Аничић на Балкани отворила семинар ''Туризам је Ваш посао''

У Туристичко-ракреативном центру Балкана начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић данас је отворила семинар ''Туризам је Ваш посао'', који има за циљ јачање преко-граничне сарадње између Хрватске и Босне и Херцеговине у оквиру пројекта ''Житни пут, Купа – Сава''.

Отварајући семинар  Аничићева је истакла да је туризам веома тежак посао у који треба много улагати.

''Туризам је јако тежак посао, јер вам за то требају посебни услови који не зависе од вас самих, а и онда када имате све онда вам треба много инфраструктуре и осталог'', рекла је Аничићева. Истичући да Република Српска има велике потенцијале за развој сеоског туризма, али је неопходна  едукација власника сеоских домаћинстава и туристичких радника.

Семинар ''Туризам је ваш посао'' водиће мр Радомир Стојановић са вишегодишњим искуством у едукацијама у области сеоског туризма, приватног смјештаја и категоризације, а у  раду ће учествовати и Бранка Суботић, представник Министарства трговине и туризма Републике Српске, која ће говорити о законским регулативама када је у питању област туризма, као и Милена Павловић директорица  туристичке агенције Цептер паспорт која ће говорити о улози туристичких агенција и туроператора у паковању и продаји туристичког производа.

Учесници семинара такође ће током обуке организовано посјетити туристичка домаћинства Пере Убовића и Мире Галић на Балкани.

Пројекта финансира Европска унија кроз ИПА прекогранични програм Хрватска – Босна и Херцеговина.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Боро Марић координатор пројекта, каже да је пројектом ''Житни пут, Купа-Сава'', предвиђено да се у Мркоњић Граду раде одређене интервенције по питању инфраструктуре.

 

''У Мркоњић Граду, на двије локације, које већ окупљају туристе предвиђено је да се раде одређене интервенције по питању инфраструктуре. У  питању је подручје  извора Сане гдје ће се радити ситни туристички мибилијар, као што су надстрашнице, клупе,путокази, означавање роштиљских мјеста и сл., и подручју села Пецка, гдје ће се једна стара школа претворити у туристички инфо центар, који ће служити и за прихват туриста и за информације према њима'', рекао је Марић, додајући да се иза те школе налази највеће пењалиште у БиХ са већ означених стотину смјерова.

 

 

 

  • 26.6.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD