Изградња, санација и насипање путне инфраструктуре у општини Мркоњић Град

Изградња, санација и насипање путне инфраструктуре у општини Мркоњић Град

Буџетом општине Мркоњић Град за 2014.годину и Прогамом капиталнх инвестиција предвиђена је реконструкција и изградња градских улица. Најлошије стање од свих градских улица било је у Спортској и једном дијелу улице Светог Саве у чију реконструкцију су уложене 162.000 марака.

У Спортској улици урађена је темљена реконструкција и асфалтирање пола километра коловоза од Средњошколског центра до Аутобуске станице и од Аутобуске станице до раскрснице Петља на улазу у град. Укупна дужина улице је 500 метара са просјечном ширином од 4.30 метара, а урађена је и реконструкција ивичњака у дужини од 180 метара. Извођач радова било је предузеће ''Мркоњићпутеви'', а вриједност радова је 80.000КМ. Ова улица је изузетно важна путна комуникација која повезује Плави пут, Аутобуску станицу, Градски стадион, Средњошколски центар и основну школу ''Петар Кочић''.

 

Реконструкција улице Светог Саве, дужине 550 метара рађена је у два дијела. У првој дионици, од Аутобуске станице до метеоролошке станице у дужино од 210 метара извршено је пресвлачење асфалтне подлоге која је била у потпуности дотрајала, док је  други дио улице од  метеоролошке станице до градског  гробље био макадамски пут и ту је сада изграђен нови асфалтни пут  у дужини од  370 метара.  Извршена  је и уградња ивичњака у дужини од 170 метара, као и потпорни зид са одговарајућим пропустом у дужини од 20.. Вриједност радова је  82.000 марака.

 

Дамир Сладојевић, начелник одјељења за изградњу града и управљање имовином каже је је реконструкција ове двије улице изузетно важна јер је користи велики број дјеце и грађана .

''Реконструкција Спортске улице веома је важна јер је користи велики број дјеце који иду у школу, јер ова улица  повезују Аутобуску станицу са Средњошколским центром и Основном школом ''Петар Кочић'', док улица Светог Саве повезује градско подручје са гробљем'', каже Сладојевић.

Поред санације ове двије улице  извршена и реконструкција дијела Његошеве улице у дужини од 40 метара.

Када је ријеч о асфалтирању улица у којима је до сада била искључиво макадамска подлога Сладојевић каже  да је до сада асфалтирана једна таква улица.

''У питању је Дечанска улица у насељу Стражбеница у дужини од 125 метара, чије финансирање су својим учешћем помогли  и  становници улице'', рекао је Сладојевић. Додајући да је вриједност радова у овој улици 22.500 марака.

Када је ријеч о санацији путева у току је и насипаље локалних и некатегорисаних путева, а за ове намјене у буџету је планирано 60.000КМ. До сада је завршено насипање у селима: Граци, Бјелајце, Сурјан, Шеховци, Горња Густовара, Дабрац, Ступари и Томићи, а извођач радова било је предузеће ''Шик турс'' , док су ''Мркоњићпутеви'' извршили насипање у селима Трново, један дио Герзова, Јасенове Потоке и један дио Пецке.

 

 

 

На санацији градских улица и локалних путева радиће се и у наредном периоду, а  према планирној динамици како је усвојила Скупштина општине и како то временску услови буду дозвољавали.

 

  • 2.7.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD