ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ДОНАЦИЈИ ЗА „ЏЕЗ- ФЕСТИВАЛ“ ЗЕЛЕНКОВАЦ 2014

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ДОНАЦИЈИ ЗА „ЏЕЗ- ФЕСТИВАЛ“ ЗЕЛЕНКОВАЦ 2014

На основу Меморандума о сарадњи између Општине Мркоњић Град и предузећа „РС СИЛИКОН“ д.о.о. Мркоњић Град, потписан је Споразум о донацији средстава са Еколошким покретом „Зеленковац“, за реализацију 14. интернационалног „Џез- фестивала“ Зеленковац 2014. године.

За организацију  еколошких, едукативних и културно забавних  активности, које ће се одржати у периоду од 22-26 јула 2014. године у Еколошко туристичком центру - Зеленковац,  за поменути „Џез- фестивал“ 2014. године,  предузеће  РС “СИЛИКОН“ д.о.о.ће издвојити средства у износу од 2.750,00КМ.

„ Ово није први пут  да предузеће, „РС СИЛИКОН“д.о.о.помаже у развоју локалне заједнице, они су  до сада подржавали разне културне, едукативне  и спортске активности, а ове године  су се опредјелили да финансијски помогну  реализацију ЏЕЗ ФЕСТИВАЛА. Фестивал је предходних  година  подржаван од стране општине и локалних донатора, а  на тај начин смо успјели да га одржимо, али ова издвојена средства ће свакако бити значајна и у то име се захваљујем „РС СИЛИКОНУ“д.о.о. за  све што чини  за општину Мркоњић Град, изјавила је начелница општине Дивна Аничић.

Према ријечима директора фестивала Борислава  Јанковића,“Џез  фестивал је нешто што има дугу традицију на овим просторима, ове године фестивал се отвара 22 јула 2014.године у (уторак) са концертом  врсног  гитаристе Влатка Стефановског, наредна два дана биће  приређене џез и гајде радионице, ликовне колоније, с тим да ћемо викенд  завршити  концертима познатих бендова из окружења . Програм ће уједно промовисати ово наше мјесто, и утицати на  развој и самооодрживост туризма  нашеопштине, истакао је Јанковић.

Ове године  фестивал  је посвећен г-дину Миши Бламу познатом џезеру, који је преминуо прије мјесец дана. Фестивал  ће посјетити умјетници  из свијета музике и сликарства, као и  многобројни гости који ће моћи да бунгалују и кампују и уживају  у природи  на Зеленковцу. 

За дане фестивала ће бити упослено 8 младих људи који ће имати  дужност координатора и  асистената у циљу успјешне реализације ове манифестације и уједно ће им се пружити  могућност зараде.

 

Видимо се на Зеленковцу !!!

 

  • 16.7.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD