За микрокредитирање малих и средњих предузећа и предузетника 252.000КМ

За микрокредитирање малих и средњих предузећа и предузетника 252.000КМ

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је данас са НЛБ Развојном банком уговор о пословној сарадњи у износу од 252.000КМ, а средства су намијењена за микрокредитирање малих и средњих предузећа и предузетника.

Начелница Аничић каже да ово је само наставак добре сарадње у задњих неколико година, а ради се о веома повољним кредитним средствима за микрокредитирању малих и средњих предузећа и предузетника са територије општине Мркоњић Град.

''Изузетно смо задовољни условима кредита, јер смо успјели постићи каматну стопу од 3,35 процената годишње. Сигурна сам да ће ови кредити добро доћи нашим малим и средњим предузећима и предузетницима из разлога што они тим кредитима могу да рефинансирају постојећа кредитна задужења до 50 одсто од укупног  одобреног кредита, да набављају обртна средства,  машине и другу опрему или да врше реконструкцију, изградњу или адаптацију пословних објеката'', каже Аничићева. Додајући да мала и средња предузећа  са територије Мркоњић Града већ дуги низ година користе ова кредитна средства ,те очекује  да ће сва расположива средства бити пласирана.

Недељко Батиница, шеф пословнице НЛБ Развојне банке Мркоњић Град каже да НЛБ Развојна банка и ове године  понудила изузетно повољну каматну стопу за кредитирање малих и средњих предузећа.

''Ријеч је о веома повољним кредитним средствима  у укупном иуносу од 252.000КМ  са каматном стопом од 3,35 процената ,  роком отплате до  48 мјесеци и грејс периодом од  шест мјесеци'', рекао је Батиница. додајући да се нада да ће овакву сарадњу наставити и даље у будућности.

Потписивање овог уговора значи реализацију Програма за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град за ову годину и компоненте која се односи на микрокредитирање малих и средњих предузећа и предузетника.

 

  • 25.7.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD