Слава општине Мркоњић Град

Слава општине Мркоњић Град

У Мркоњић Граду све је спремно за обиљежавање Крсне славе општине Мркоњић Град и дана 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде Светог Пророка Илије.

 Обиљежавање славе почеће 31.јула (четвртак) у 19.00 часова концертом СПД ''Јединство'' , у храму Светог Саве.

Потом, 1. августа (петак) у 11.30 часова предвиђено  је служење парастоса за погинуле борце  Отаџбинско-одбрамбеног рата у капели Светог апостола Марка и полагање цвијећа на спомен-обиљежје масовне гробнице на Градском православном гробљу и на Тргу Српске војске. Након тога у Културном центру ''Петар Кочић'' са почетком у 12.30 часова  одржаће се свечана академија поводом дана 11.мркоњићке лаке пјешадијске бригаде и у 13.30 часова отварање легата Ђоке Стојичић, такође у у Културном центру, док ће се  истог дана у 19.00 часова на Тргу краља Петра I Карађорђевића одржати  Илинданска смотра фолклора.

Славске свечаности и ломљење славског колача одржаће се у вечерњим часовима  2. августа (субота) на Тргу краља Петра I Карађорђевића са почетком у 20 часова.

Након обављања славског обреда у забавном дијелу програма, наступиће пјевачица Ана Бекута.

Позивамо вас да својим присуством увеличате свечаности поводом крсне славе општине Мркоњић Град Св.пророка Илије и дана 11.мркоњићке лаке пјешадијске бригаде!

 

  • 28.7.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD