Концертом духовне музике почело обиљежавање крсне славе општине Мркоњић Град

Концертом духовне музике почело обиљежавање крсне славе општине Мркоњић Град

Концертом духовне музике Српског црквено пјевачкг друштва "Свети Георгије" из Прњавора у храму Светог Саве у Мркоњић Граду, синоћ је почело обиљежавање крсне славе општине Мркоњић Град и дана 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде - Светог пророка Илије.

Ријеч је о хору који његује српску православну духовну музику, а на репертоару су углавном композиције домаћих српских композитора духовне музике, од Корнелија Станковића, Стевана Ст. Мокрањца, Исидора Бајића, Марка Тајчевића и др.

Диригент хора јереј мр Радислав Нунић, парох прњаворски, каже да су на репертоару биле пјесме које изводе на богослужењу.

''Вечерашњим концертом наш хор имао је част и задовољство да радост поводом општинске славе Св. пророка Илије подијели са житељима Мркоњић Града и да пренесе молитвена осјећања којима смо надахнути на свим богослужењима'', рекао је јереј Нинић.

Илинданске свечаности у Мркоњић Граду биће настављене данас (11.30 часова) служењем парастоса за погинуле борце  Отаџбинско-одбрамбеног рата у капели Светог апостола Марка и полагање цвијећа на спомен-обиљежје масовне гробнице на Градском православном гробљу и на Тргу Српске војске. У Културном центру ''Петар Кочић'' (12.30 часова)  одржаће се свечана академија поводом дана 11.мркоњићке лаке пјешадијске бригаде и отварање легата Ђоке Стојичић (13.30 часова).

На Тргу краља Петра I Карађорђевића биће одржана  Илинданска смотра фолклора (19.00 часова).

Славске свечаности и ломљење славског колача одржаће се 2. августа (субота) на Тргу краља Петра I Карађорђевића са почетком у 20 часова. Након обављања славског обреда у забавном дијелу програма, наступиће пјевачица Ана Бекута.

 

  

    

 


 

  • 1.8.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD