Положен камен темeљац за изградњу зграде за збрињавање породица погинулих бораца

Положен камен темeљац за изградњу зграде за збрињавање породица погинулих бораца

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић, у насељу Подоругла положиле су камен темељац за изградњу зграде за потребе збрињавања девет породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, од прве до четврте категорије ове општине. Вриједност овог пројекта је 277.000 КМ.

Предсједница Цвијановић, након полагања камена темељца, уручила и 30 рјешења о додјели неповратних новчаних средстава за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, у укупном износу од 180.000 КМ. 

Цвијановићева је  рекла да ће пројекат стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, бити окончан ове године.

''Овај, до сада најхуманији пројекат, стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, биће окончан ове године. Након тога, идемо у фазу редовног збрињавања свих оних који се нису, из разних разлога, нашли на овом списку. Задовољство ми је што ће Влада, коју водим, окончати тај пројекат'', рекла предсједница Цвијановић. Додајући да је пројекат је почео 2008. године, а ријеч је о 5.606 стамбених јединица, те да је с правом ријеч о најхуманијем пројекту.

Начелница општине Мркоњић Град, Дивна Аничић, у име свих породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, захвалила је Влади Републике Српске, што је омогућено стамбено збрињавање ових породица.

''Захваљујем Влади Републике Српске што је омогућила збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида. Изградњом ових девет станова и уручењем 30 рјешења за новчане помоћи за стамбено збрињавање се завршава овај пројекат'', рекла је начелница Аничић. Додајући да ће  у наредном периоду бити ријешене и оне породице које нису збринуте овим пројектом.

Остоја Ковачевић, отац погинулог борца, рекао је да ће му ова новчана средства пуно значити како би довршио изградњу куће.

Такође и Саша Икић,син погинулог борца, каже да ће мо ова неповратна новчана средства много помоћи у активностима на рјешавању стамбеног питања.

Полагању камена темељца и додјели рјешења присуствовао је и министар финансија у Влади Републике Српске, Зоран Тегелтија.

  

 

 

  

  • 2.8.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD