ТУРСКА -ДИДИМ Гостовање КУД-а „Петар 1 Карађорђевић Мркоњић“

ТУРСКА -ДИДИМ Гостовање КУД-а „Петар 1 Карађорђевић Мркоњић“

(ТУРСКА –ДИДИМ 24-27 ЈУЛ 2014.године) У турском граду Дидим, који је ове године град домаћин народних плесних група из више земаља, са својим играма представио се и КУД „Петар 1 Карађорђевић Мркоњић „ као представник Босне и Херцеговине.

 Основна идеја овог Фестивала је  његовање традиције фолклорних група из различитих  земаља и подстицање међународне  сарадње за будућност.

Удружење „ДАХОТ“ из турског града Дидима који је домаћин фестивала организовао је ову манифестацију  на којој је наступило  око 400 чланова  фолклорних плесних група из (Грузије, Грчке, Босне и Херцеговине, Турске  републике Кипар, Македоније, Киргистана, Србије, Турске и других, који су показали своје технике играња кроз традицију и обичаје из земаља из којих  долазе.

За први дан фестивала уприличен је пријем код градоначелника града Дидима гдје су представници фолклорних група укратко представили своје државе.  

 КУД „ Петар I Карађорђевић Мркоњић“ је посјетиоцима фестивала кроз дефиле и          3 дана наступа показао разноликост изворног стваралаштва свог нараода кроз  изведене  влашке игре, игре из Шумадије, македонске, крајишке  и друге игре.

Овај међународни  фолк -фестивал програм је трајао у периоду од 24-27. јула 2014. године.

На завршној вечери уручене су захвалнице, плакете и одликовања која су  испред    КУД-а додијељена кореографу и предсједнику удружења госпођи Милици Грмаш.

Чланови КУД-а су поред фестивала и гостовања у Дидиму имали прилику да  посјете и  град  Истамбул, те град Пловдив у Бугарској.

  

  

 

  

 

  • 4.8.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD