Начелница Дивна Аничић отворила ''Дане позоришта''

Начелница Дивна Аничић отворила ''Дане позоришта''

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић отворила је синоћ у Културно-спортском центру ''Петар Кочић'' манифестацију ''Дани позоришта''. Слоган овогодишње манифестације ''Дани позоришта'' гласи ''Тровање културом''.

 Аничићева је истакла је значај који ова културна манифестација има за град, те ''Дане позоришта'' и продајуну ликовну  изложбу прогласила отвореним.

Организатор манифестације је  мркоњићко Градско позориште, а током осам дана трајања манифестације биће приказано  девет представа различитих жанрова.

Биће  одигране представе: ''Ситуација'', мркоњићког Градског позоришта, ''Страјило Грмечлија'' у извођењу ''Сцене'' из Новог Града, ''Пут у Лилипут'' позоришта ''Дис'' из Приједора, ''Човјек, звер и врлина'' Театра ''Лево'' из Београда, ''Исповијести'' Градског позоришта ''Јазавац'' из Бањалуке, ''Ожалошћена породица'' ''Камерне сцене Мирослав Антић'' из Сенте, ''12 звјездица'' бањалучког Студентског позоришта, те ''Криво је море'' мркоњићког Градског позоришта.

Представа ''Ситуација'', која је изведена на отварању фестивала настала је по тексту и режији Дубравке Николић.

''Представа сатирично даје слику младог човјека данашњице који губи вјеру и у љубав и у поштење'', рекао је глумац Немања Калаба, који је са Дарком Коџом , Данијелом Билић и Секом Николић одиграо представу.

Фестивал ће бити затворен 12.августа монодрамом ''Милунка Савић'', коју ће у част побједника одиграти глумица Југословенског драмског позоришта из Београда Весна Станковић.

Дани позоришта пропраћени су и продајном изложбом мркоњићких академских сликара, на којој је 12 аутора изложило 68 слика рађених различитим техникама.  

Организатор манифестације и вођа мркоњићког Градског позоришта Дубравка Николић, каже ће ће ове године бити приказане представе различитих жанрова, од трагедије до комедије.

''Изабрали смо представе различитих жанрова, а као и сваке године  публика ће оцјењивати представе, а за најбољу ове године смо припремили и монетарну награду'', рекла је Николићева.

Покровитељ је општина Мркоњић Град у сарадњи са Културно-спортским центром  ''Петар Кочић'' и излетиштем Зеленковац.

 

 

  • 6.8.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD