ОБУКА УЗИМАЧА УЗОРАКА МЛИЈЕКА

ОБУКА УЗИМАЧА УЗОРАКА МЛИЈЕКА

У просторијама Агенције за привредни развој општине Мркоњић Град одржана је „Обука узимача узорака млијека“у организацији Ветеринарског института Републике Српске Др Васо Бутозан.

 

На ову радионицу били су позвани пољопривредници који се баве откупом млијека са подручја четири општине Шипово, Језеро, Рибник и Мркоњић Град.  Обуком  се настоје  упознати пољопривредници како и на који начин се правилно узима узорак млијека ради одређивања садржаја процента млијечне масти. 

„ Данашњом едукацијом  настојимо постићи што бољи резултат у новом систему контроле квалитета свјежег сировог млијека како би се лакше савладали пратећи проблеми око неправилног узимања  узорака сировог млијека и одређивања јединице млијечне масти. Основни проблеми који се јављају су углавном боллести вимена, бактерије соматских ћелија, проблеми млијечне масти  како због исхране тако и због неправилних узорака сировог млијека, рекла је Александра Бабић која долази испред Ветринарског института  РС Др Васо Бутозан из Бања Луке.

  Мара Томић из села Томићи код Мркоњић Града “Имам 11 крава и код мене је проблем јер не знам како да правилно узмем узорак млијека ради контроле одређивања количине  процента млијечне масти, сматарам да ће нам данашња радионица бити од велике користи.

  • 18.11.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD