ОДРЖАН II ЕТНО ФЕСТИВАЛ „ЈАБУКА“

ОДРЖАН II ЕТНО ФЕСТИВАЛ „ЈАБУКА“

Мркоњић Град 21.11.2008. године- У Мркоњић Граду одржан је II Етно фестивал „ЈАБУКА“ у Културном центру „Петар Кочић.

На фестивалу се представилo 27 излагача и наступило 8 кудова и пјевачких група.  (Петар I Карађорђевић Мркоњић, Етно-група  „Јована“ из Мркоњић Града фолклорна секција из  ОраховљанА, КУД „Гламоч“ из Гламоча, КУД „Грмеч“ из  Дринића КУД „Дукат“ Брезик код Градишке, КУД „Сански бисери“ из Санског Моста и Етно група „Брезик“Ламинци.)

Програм фестивала састојао се у  презентацији националних кухиња са локалним специфичностима, производима традиционалних заната, аутентичних пића, презентацији изворне игре и пјесме кроз наступ пјевачких и фолклорних група и пољопривредних производа са акцентом и специфичностима крајева из којих долазе. 

Такмичари су се такмичили у двије категорије за -најуређенији штанд  и  најнеобичнији и најбоље припремљен хљеб.

Награда за најуређенији штанд  имао је „Мотел Лав“ и „Удружење жена „Опанак“ из Борковића.

Друго мјесто припало је Удружењу жена „Наша жена“ из Подрашнице и госпођи Марјановић Ради из Смољане код Босанског Петровца.

Треће мјесто равноправно су подјелили  Хотел „Крајина“ Мркоњић Град и Актив жена „Брезик“ Ламинци.

Награда за најнеобичнији и  најбоље припремљен хљеб припала је Жупић Бранкици из  Мркоњић Града, друго мјесто припало је Удружењу жена „Опанак“ из Борковића и пекари ДДД- власништво Драгана Гашића, док је треће мјесто припало Видић Ради из Мркоњић Града, Удружењу жена  „Наша жена“ из Подрашнице.  

Организатор  ове манифестације је ЈУ Културни центар „Петар Кочић

  • 3.12.2008. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD