Изградња парохијске сале у Подрашници

Изградња парохијске сале у Подрашници

У селу Подршница, 50 метара од православног храма ''Покрова Пресвете Богородице'' у току су завршни радови на изграњи парохијске сале. Сала је димензија 36,50 x 16,20 метара и моћи ће да прими око 1000 госта. У њој су предвиђене и пратеће просторије за гардеробу, мушки и женски тоалети, кухиње и просторије за оставу.

 ''Тренутно смо у фази постављања кровне конструкције и покривање објекта  би требало да  завршимо до 14.октобра када је слава храма'', рекао је Драган Убовић, који заједно са осталим мјештанима ради на изградњи сале. Он је додао да је за ову годину предвиђено и постављање  једног дијела прозорских отвора.

Сала се гради за све потребе које буду имали парохијани и Црквена општина Подрашница, односно Српска православна црква, што су крштења, вјенчања, сахране, црквена слава, састанци и други догађаји.

Изградњу сале финансирају Српска Православна Црквена општина Подрашница уз помоћ општине Мркоњић Град и бројних других донатора и прилога.

Тачно вријеме свекупног завршетка објекта тренутно се не може предвидјети, јер сам објекат је таквог карактера да се гради од добровољних прилога и донација, док су за градњу задужени мјештани Подрашнице.

 

  • 6.10.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD