Начелница Дивна Аничић потписала уговоре о микрокредитирању и самозапошљавању незапослених лица

Начелница Дивна Аничић потписала уговоре о микрокредитирању и самозапошљавању незапослених лица

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић потписала је у складу са Програмом подстицаја привредног развоја општине Мркоњић Град за 2014.годину Уговоре о микрокредитирању два предузетника и два уговора за реализацију пројекта самозапошљавање незапослених лица.

Предузећима ''НТБ'' д.о.о. и Галантерији ''Дринић''  одобрено је 45.000 марака кредита са каматном стопом од 3,35%, од чега ће општина положити депозит у износу од 21.420КМ.

Добијена средства  корисници кредита ће утрошити у посебне намјене, те имају обавезу да запосле одређени број радника.

Физичка лица Бранко Јовичић и Рајко Ћулум, добиће по 5.000КМ од општине као подршка самозапошљавању незапослених лица.

Начелница Аничић каже да на овај начин дају новац у корисне ствари, у  запошљавање нових радника.

''То је помоћ општине за нова радна мјеста и за повећање броја запослених у општини Мркоњић Град'', рекла  је Аничићева и захвалиа  се свима који користе средства од општине и запошљавају нове раднике.

Бранко Јовичић покренуће посао продаје електроматеријала и каже да су му ова средства неопходна за покретање властитог посла.

''Ова средства ћу искористити за самозапошљавање, јер тешко да бих сам могао да отпоченем овај посао'', рекао је Јовичић, и захвалио се општини на добијеној помоћи.

Општина Мркоњић Град у буџету је издвојила 600.000 марака за Програм  подстицаја привредног развоја општине од чега 485.000 КМ за развој малих и средњих предузећа и предузетништва.

 

 

  • 7.10.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD