Начелница Дивна Аничић потписала уговор за изградњу инфраструктуре у пословној зони Подбрдо

Начелница Дивна Аничић потписала уговор за изградњу инфраструктуре у пословној зони Подбрдо

Начелница општине Мркоњић Град Дивна Аничић и директор предузећа „Мркоњићпутеви“ Тривун Милановић потписали су данас уговор за изградњу инфраструктуре у пословној зони Подбрдо- фаза I у вриједности од 350.000 КМ.

 Начелница Аничић рекла је да је пројектом изградње инфраструктуре пословна зона раније подијељена на три дијела, како би због ограничених финансијских средстава могли да раде дио по дио и тако упошљавају пословну зону.

''Након завршетка прве фазе пословна зона имаће пут на нивоу макадамског пута, обезбијеђене  прикључке за воду, ријешену канализацију, доведену електричну енергију“, рекла је Аничићева, додајући да ће довођење електричне енергије помоћи Електропривреда Републике Српске.

Она је напоменула да је Скупштина општине Мркоњић Град раније донијела  одлуку о продаји поарцела у пословној зони, као и да већ има  неколико заинтересованих инвеститора.

''Ми се надамо,  уколико све буде ишло по плану и ако успијемо постићи договор са инвеститорима, да ћемо током следеће године имати почетак радова на изградњи првих фабрика у пословној зони'', рекла је Аничићева.

Рок за завршетак радова прве фазе је 90 дана. Укупна вриједност инвестиције је 350.000 КМ, од чега УНДП учествује са 50.000, а исти износ обезбијеђен је посредством пројекта „Кредо Крајина“, док је Влада Републике Српске обезбиједила средства за изградњу водовода, а остало финансира општина из властитог буџета.

Пројекат ''Изградња инфраструктуре у пословној зови Подбрдо- Фаза I'' једнан је од приоритетних пројеката из плана имплементације Стратегије развоја општине за ову годину и реализује у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја, који представља заједничку иницијативу Швицарске агенције за развој и сарадњу и УНДП-а у БиХ. 

 

  • 10.10.2014. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD