Одржан састанак са представницима Фудбалског савеза Републике Српске

Одржан састанак са представницима Фудбалског савеза Републике Српске

Предсједник Фудбалског савеза Рeпублике Српске  и Босне и Хергеговине Вицо Зељковић, разговарао је  са представницима општине Мркоњић Град и Фудбалског клуба Слобода о изградњи инфраструктуре на стадиону „Луке“.

Договорено је да наредне године, на принципу  заједничких улагања почне градња свлачионица на главном терену стадиону „Луке“. Ријеч је о објекту који ће имати клупске просторије, свлачионице за фудбалере, службена лица, ВИП ложе и пратеће садржаје. Објекат ће се градити на принципу партнерског улагања.

Ми смо госте из Фудбалског савеза  Републике Српске  упознали са активностима које смо провели до сада на изградњи инфраструктуре. Упознали смо их шта је све општина урадила властитим средствима, али и помоћи Владе Србије“, навео је Вођевић.

Вођевић је додао да оно што предстоји је изградња свлачионица и зграде управе клуба.

Планирамо да до краја године завршимо све пројекте, изаберемо извођача радова и да почетком наредне грађевинске сезоне  кренемо с изградњом, како бисмо следећу фудбалску сезону 2022/23 дочекали са новим свлачионицама “ , рекао је Вођевић.

Ово што је урађено на инфраструктури у Мркоњић Граду, је олакшање за ФС РС. Договорили смо се да нађемо механизам како да помогнемо нове пројекте из инфраструктуре, као што је изградња свлачионица и клупских просторија“, рекао је Зељковић.

Мркоњић Град је добар примјер, како општина у сарадњи с клубом може да уради много на инфраструктури. Уложена су два милиона марака у изградњу инфраструктуре. За све што је урађено имам само ријечи хвале“ додао је Зељковић.

Сигурно је да ће Фудбалски савез РС и ФС БИХ  са своје стране пронаћи средства и помоћи реализацију  ових инфраструктурних пројеката. Биће то објекат за будућност и за младе генерације и младе фудбалере“,  каже Зељковић.

Фудбалски клуби Слобода, осим сениорске има млађе селекције и Школу фудбала коју похађа 150 малаишана.

Оно с чим се Мркоњићани посебно поносе је помоћни терен стадиона „Луке“, са вјештачком травом који омогућава одигравање утакмица у ноћном термину.  

  • 23.11.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD