Потписано Рјешење за додјелу олакшица за предузеће „Мркоњић путеви“

Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић потписао је Рјешење за додјелу олакшица предузећу „Мркоњић путеви“, а које се односи на  поврат уплаћених накнада за уређење грађевинског земљишта и ренту у износу од 50 одсто од висине уплаћених накнада за изградњу пословног објекта у пословној зони Подбрдо .

Овогодишњи  Програмом за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град у 2021. години, Пројекат  „Подршка МСП и предузетништву за изградњу пословних објекта или набавку основних средстава машина и опреме“, издвојена су средства за Пословне субјекте који инвестирају у изградњу објеката у оквиру пословних зона „Подбрдо“ и „Кула Рудићи“ у виду поврата уплаћених  накнада за уређење грађевинског земљишта и ренту у износу до 50% од висине свих уплаћених накнада.

На Јавни позив објављен дана,  21. јула 2021. године аплицирало је један пословни субјекат који је Комисија за имплементацију Програма за подстицај привредног развоја једногласно одобрила.

„ Данас смо пласирали средстава , а која се односе на куповину парцела у  пословној зони, наиме одређени дио средстава преко Агенције за привредни развој смо рефундирали и на так начин вршимо олакшице инвеститору“, рекао је Вођевић.

 

  • 24.11.2021. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD