ПЛЕС ЗА ДЈЕЦУ НА ОТВОРЕНОМ ОКУПИО 50 МАЛИШАНА

ПЛЕС ЗА ДЈЕЦУ НА ОТВОРЕНОМ ОКУПИО 50 МАЛИШАНА

Школа плеса на отвореном у Мркоњић Граду на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића Мркоњића данас је окупила око 50 заинтересованих малишана узраста од три до 15 година.
Директор Културно-спортског центра "Петар Кочић" Боро Бошкић рекао је да је то само једна у низу манифестација коју организују заједно са Општином, те да се кроз овакве пројекте покушавају фокусирати на здраве навике и активности које ће дјеци пробудити жељу да излазе напоље и да се играју.
"Циљ нам је да покажемо да су дјеца и даље заинтересована за овакве активности, не само за друштвене мреже. Данас на Тргу има око 50 дјеце из наше општине, а ту су и гости из Удружења `Срце пегаза` и заједно шаљемо поруку да плесом и осмијехом можемо побиједити све", изјавио је Бошкић новинарима.
Он је најавио да ће четири викенда бити организован такав плес на Тргу, па је позвао и малишане из сусједних општина да им се придруже.
Активности су водили плесни студио "Поинт" и тренер модерног балета Драгана Кустурић, која је нагласила да дјеца воле плес, што се данас могло и видјети.
"Направили смо једну радионицу, један отворени плесни час, уљепшали смо један дан, прољећну недјељу у Мркоњић Граду, сви смо срећни и увијек нам је лијепо када се дружимо заједно", рекла је Кустурићева.
Једанаестогодишња Ивана Лазендић, која је учествовала у плесу на отвореном, рекла је да је дошла са другарицама да се забављају, друже и науче неке нове кораке.

  • 20.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD