ШЕРАНИЋ И ВОЂЕВИЋ ПРИСУСТВОВАЛИ ЕДУКАЦИЈИ МРКОЊИЋКИХ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

ШЕРАНИЋ И ВОЂЕВИЋ ПРИСУСТВОВАЛИ ЕДУКАЦИЈИ МРКОЊИЋКИХ ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

У Дому здравља "Др Јован Рашковић" у Мркоњић Граду данас је организована едукација за 31 радника из кардиопулмоналне реанимације, којој је присуствовао министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.
Шеранић је рекао новинарима да је ово једна од активности које је подржало ресорно Министарство, да су у едукацију, поред љекара, укључене и медицинске сестре и захвалио колегама из Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.
Едукација је организована у оквиру обиљежавања годишњице Ургентног центра УКЦ, а обуку су вршили љекари и инструктори из УКЦ-а и Ресусцитационог савјета Србије.
"Ово је велика ствар како за једне, тако и за друге, а најпотребнија грађанима. На овај начин ћемо побољшати комуникацију и радни однос између домова здравља које припадају УКЦ-у и омогућити квалитетнију заштиту на мјесту догађаја", истакао је Шеранић.
Начелник Ургентног центра Славица Зељковић рекла је да је центар отворен 2018. године и да су иза њих четири године напретка у погледу опреме, а нарочито едукације, те да у овом тренутку желе да знање и искуство приближе колегама у локалним заједницама како би и њима и себи олакшали посао.
Помоћник генералног директора УКЦ-а Слободан Хајдер рекао је да су ту да покажу опредијељеност УКЦ-а да помогне локалним заједницама.
Он је додао да је све ово организовано под покровитељством надлежног Министарства, министра Алена Шеранића и уз идеју и препоруке генералног директора директора УКЦ-а Владе Ђајића.
Директор Дома здравља у Мркоњић Граду Радивој Ерак рекао је да је најбитније да њихови запослени све хитне случајеве, угрожене пацијенте што боље збрину.
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић захвалио је и министру и радницима Ургентног центра који су одлучили да запослене у домовима здравља широм Републике Српске оспособе за обављање сложених послова.

 

  • 26.9.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD