ЈАВНИ КОНКУРС за додјелу стипендија општине Мркоњић Град студентима првог циклуса на високошколским установама

ЈАВНИ КОНКУРС за додјелу стипендија општине Мркоњић Град студентима првог циклуса на високошколским установама

Конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама, као и за ученике основних и средњих школа без оба родитеља расписан је данас 24.11. 2021. године.

Захтјев за додјелу стипендије уз приложене доказе о испуњавању услова, кандидати подносе Одјељењу за општу управу и друштвене дјелатности у року од 15 дана од дана објављивања конкурса на огласној табли општине и интернет страници општине Мркоњић Град.

Образци за подношење захтјева за стипендије могу се преузети у шалтер сали општинске управе општине, а налазе се и на интернет страници општине Мркоњић Град www.mrkonjic-grad.rs.ba, овдје: Захтјев, кућна листа, Изјава.

Све додатне информације могу се добити на телефон број 050/220-941 или 050/220-958 и директно у канцеларијама број 33 и 35 .

Стипендије се додјељују на основу девет критеријума. Највиши новчани износ предвиђен је за студенте који су изабрали неке од дефицитарних занимања, и то мјесечно од  200 КМ. По социјалном статусу и успјеху на студију, мјесечна стипендија износи 140 КМ, док студенти који имају статус ППБ и РВИ имају 170КМ.

Комплетан текст Конкурса за додјелу стипендија општине Мркоњић Град студентима првог циклуса на високошколским установама можете погледати овдје као текст Конкурса за додјелу стипендија општине Мркоњић Град ђацима основних и средњих школа без оба родитеља овдје, као и Одлуку о стипендирању ђака основних и средњих школа без оба родитеља.

 

 

  • 24.11.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD