ОТВОРЕН МАЛИ МУЗЕЈ СПОРТА

ОТВОРЕН МАЛИ МУЗЕЈ СПОРТА

У Мркоњић Граду данас је отворена стална поставка - Мали музеј спорта, на којој су изложени и представљени резултати мркоњићких спортиста, као што су пехари, медаље и остале спортске награде.
Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић рекао је да су овај начин жељели да се захвале свим људима и спортистима који су пронијели славу града на спортским теренима.
"Имали смо проблема у набавци одређених пехара и признања која су наши спортисти прије рата освојили, прикупили смо што смо могли и презентовали, а остало је да и остале пехаре и награде прикупимо и објединимо", рекао је Вођевић новинарима у Мркоњић Граду.
Он је позвао све људе који имају могућности да дођу и посјете музеј да би виђели поставку вриједних награда које су мркоњићки спортисти освајали у протеклим деценијама.
Ђорђе Алексић из Културно-спортског центра "Петар Кочић" навео је да су више од пола године припремали поставке.
"Желимо да обухватимо још више мркоњићког спортског насљеђа и да га представимо ширем аудитеријуму, а ускоро планиримо и рад на спортској монографији", најавио је Алексић и захвалио Општини што је подржала још један у низу пројеката тог центра.
Предсједник Скупштине општине Стевица Еремија рекао је да му је, као бившем кошаркашу, изузетно драго што су добили Музеј спорта јер су то мркоњићки спортисти заслужили.
"Вјерујем да ћемо проширити ову музејску поставку, да ћемо отргнути од забораве неке спортисте и успјехе. Ово је увијек био град спорта, што се види по резултатима наших спортиста, који славу Мркоњића проносе кроз цијели свијет", додао је Еремија.
Некадашњи голман Фудбалског клуба "Слобода" Михајло Лисица позвао је сву дјецу да се баве спортом јер је спорт здравље, а у Мркоњић Граду имају све услове за то, почев од потребне инфраструктуре до тренера.
Тренер женског одбојкашког клуба "Балкана МП" Миланко Самарџија истакао је да је тај музеј био потребан да би се много тога сачувало од заборава.
"Знам по свом клубу да је то потребно, много тога је изгубљено, нисмо имали своје просторије, а све што није записано, сачувано, пашће у заборав", рекао је Самарџија.

  • 14.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD