ДАВИДОВИЋЕВА УРУЧИЛА ПОКЛОНЕ ЗА ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ И ФК СЛОБОДА

ДАВИДОВИЋЕВА УРУЧИЛА ПОКЛОНЕ ЗА ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ И ФК СЛОБОДА

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је у Мркоњић Граду, поводом Међународног дана породице, 15. маја, уручила поклоне за двије вишечлане породице и спортску опрему Фудбалском клубу "Слобода".
Давидовићева се претходно састала са начелником општине Драганом Вођевићем и његовим сарадницима са којима је разговарала о свим активностима које се у реализују у овој општини у вези са мјерама пронаталитетне политике и подршке спорту, развоју спорта и спортским организацијама.
Давидовићева је послије сусрета са начелником подсјетила да ово министарство већ неколико година реализује кампању за потпуну подршку породици у оквиру које обилазе вишечлане породице, посебно оне у стању социјалне потребе и помажу им, у смислу да донирају одређену опрему или другу помоћ која им је у том моменту неопходна.
"И данас смо са начелником, а на приједлог локалног Центра за социјални рад, обишли двије породице и уручили им помоћ, оно што им је потребно. Посјетитили смо и Фудбалски клуб `Слобода` и донирали спортску опрему за омладинску селекцију", навела је Давидовићева.
Она је додала да ће разговарати са младим спортистима да би сагледала које су то сфере њиховог интересовања за будући период и како ресорно министарство још може да помогне клубу и учини да се спорт још више развија.
Вођевић је навео да је упознао Давидовићеву и њене сараднике са свим активностима које преузимају у току године, а највише ријечи је било о Фудбалском клубу "Слобода" и о Кошаркашком клубу "Младост".
"То су наши највећи и најпознатији клубови, који биљеже добре резулатате, а ми смо се потрудили да им обезбиједимо добру инфраструктуру", нагласио је Вођевић.
Предсједник Скупштине ФК "Слобода" Драган Плејић захвалио је у име клуба за вриједне поклоне, истакавши како настоје да привуку што више дјеце.
"Имамо око 180 дјеце која тренирају и у верчерњим терминима под свјетлима рефлектора на вјештачкој трави. Настојимо да докажемо да дјеца могу да проводе вријеме и на фудбалским теренима, а не само на друштвеним мрежама", навео је Плејић.

 

  • 16.5.2022. године

Коментари


:) :D ^_^ *_* :P :( :| xD